Jag har uppdaterat under fliken "valpar"

Min första valpkull under mitt eget kennelnamn är planerad, och nu håller jag alla tummar jag kan för sommarvalpar i Södervik. 

Heritage Alizuija-MhaLhi's Stay With Me Darling

Läs hela inlägget »
Några veckor innan hennes 14-årsdag tog våra dagar tillsammans slut. Strumpan, min allra första whippet, det första chipset i påsen som fick mig att vilja ha fler.

Fantastiskt snälla, mjuka och fina Strumpan. Hon som älskade att sträcka ut på ett Lc fält när hon var lite yngre, hon som pep efter mat så fort klockan slagit en minut för länge, hon som stod bredvid och gnällde till någon klev upp om cavebeden var upptagen. Hon som alltid var först ute på plats när solväggen tinat fram på våren! Hon som Melvin vuxit upp med, och som var den bästa första hund man kunde tänka sig. Vi har så många minnen tillsammans under alla år, som vi nu bär med oss.

Jag var förberedd, hon skulle snart fylla 14 år och kroppen började bli trött även om hon hängde med oss ut som vanligt på våra turer , såklart i sin egen takt. Tyvärr fick hon en akut PYO och våran sista biltur ihop låg hon nedbäddad på framsätet brevid mig lugnt och sov. Hon fick ett väldigt lugnt och fint avslut, tusen tack till Din Vet och Anna-Lena.

~ Carry on Liberian Girl ~
2010-2024
Today became the day we had to say goodbye, for this time. You was our first whippet, always happy and so kind to everyone who met you. The best friend I ever could have.
I wish you lovely days with the sun warming your coat, days with playing in the woods and days running at the fields. I wish you lots of rabbits to chase and the softest rest at nights, under sparkling stars.
We will miss you every day at our walks and here at home near the fireplace it will be an empty space.
Strumpan, you will always be with me!

Min älskade hund, Carry on Liberian Girl. Njut där i solen, med vildkaninerna hoppande över ängarna. Jag saknar Dig här hemma!


 
Läs hela inlägget »

Det är fortfarande ruggigt kallt, över -20 grader till och från. Januari var ännu kallare under en lång period så här hos oss blev det mest mys inne vid brasan och korta, snabba svängar ute. Det känns nästan som man varit i ide, de lediga helgerna har jag tillbringat all tid hemma med hundarna, eldat i kaminen och bara laddat energi. Strumpan börjar bli gamml, hon fyller 14 år nästa månad .. lilla fina snälla tanten.

Jag har iallafall anmält till årets två första utställningar, och siktet i år är inställt på att få någon champion, jag har två som är så nära! Fjolåret bjöd ju på en svensk & finsk champion och en INT champion, helt galet faktiskt med de få utställningar vi var på. Mina fina hundar..

Läs hela inlägget »

Så blev hon svensk & finsk utställningschampion, min lilla Skroot på bara 13 utställningar i Sverige. Jag hade en helt fantastisk helg igen, först i Piteå 14/7 och sedan i Råneå 15/7 och det känns så himla roligt! Med fina vänner, valpköpare och min kära faster blev det en helt galet
härlig helg..wow!!

Piteå NORDIC 14/7-2023 (56 whippet)
MHALHI'S JUST KEEP THE SECRET
"Matisse" 1 ökk, ck BH-2 CERT R-NORDICCERT
Domare; Svante Frisk, Sverige.
Hans andra CERT på 2 utställningar! Fina killen!

MHALHI'S STAY WITH ME DARLING
"Uma" 4/13 ökk Domare; Eva Nielsen, Sverige.

RÅNEÅ SVVK 15/7-2023 (60 whippet)
Domare; Monika Mikuliene, Litauen.
Idag blev Matisse 3 ökk men sedan ramlade framgångar in, vilken dag!!

Skroots kullbror, Ture MHALHI'S MOORE THAN ENOUGH FOR YOU
1 Ökk, ck BH-2 CERT Tjoohoo!! Ture har 2 CERT i Finland också, och vi är så stolta över honom! Grattis Malin, Jani, Idun & Isa!

Så blev hon champion, lilla Skroot! I bästa tik konkurrensen visade jag Uma själv, Malin Gyllenäs-Kuivumaa visade Skroot och Louise visade fina cremefröken Lumi. En once in a lifetime line up för oss, tusen TACK till domaren Monika som uppskattade våra fina så högt!!

MHALHI'S MOORE THAN YOU EXPECTED Exc, ck, 1 ökk BT-1 och BIR BIS-2
Kullsyster MHALHI'S MOORE THAN PERFECT FOR ME Exc, ck BT-2
RES-CERT Wow, grattis Louise, hon är så fin!!
MHALHI'S STAY WITH ME DARLING Exc, ck 1 bkk BT-3 BIS-BRUKS

Vackra Kakan fick också avsluta sin fantastiska karriär i ringarna, hon som fortfarande tycker det är så kul att vara med 11 år gammal, lite stel och styv kanske men så glad och vi busar mest runt! Hon blev 2 veteran med ck mot en betydligt yngre dam. Kanske får hon visa upp sig med sina barn framöver, underbara hjärtehund!


Inte nog med allt det så blir MHALHI'S BIR-uppfödare & BIS-2

Läs hela inlägget »

Helgen därpå åkte jag och Anja till Finland med Matisse, Uma & Leeloo. Mira fick följa med som mascot, bara för att hundvakten skulle ha några färre hemma. Vi hade en härlig helg med fint väder, snälla hundar, hotell och strandhäng. Vi fick inte med oss några superresultat men Uma fick RES-CERT för domare; Tamas Jakkel, Ungern ena dagen och det absolut inte dåligt såklart! Vi hade det som sagt väldigt trevligt och fint väder. Bara ta nya tag i Finland en annan gång .. i jakt på Certen :o)

Läs hela inlägget »

Sedan bar det av till Gällivare, mina hemtrakter! Vi började med INT utställning på fredagen och jag fick sällskap av min pappa i tältet..där jag hoppades mest på ett sista CACIB för lilla xolon Mira och det gick vägen! Tjoohoo.. dömde gjorde Kurt Nilsson.
Wonderland Itar Sheyenne BT-2 CACIB (C.I.B, väntar på beskräftelse) så nu kan hon lägga Internationell champion till sina titlar :o)
Tack för så fina foton under helgen, Lena Emmoth!

Jag ställde även Uma som blev 1 bkk ck och Skroot 2 ökk ck.
domare; Per Lundström.
På lördagen hade Xoloitzuintle & perro sin pelo sin peruklubben officiell rasspecial med domare; Leni Finne, Finland. Det var så trevligt och Mira blev 1 chkk dock utan ck men vi fick fina priser av klubben.

Gällivare bjöd på fina dagar i sol och värme. Jag passade också på att träffa mina vänner och släkt, på söndagen kunde jag sitta och se på utställningen en stund. Det är sällan man hinner det annars..men jag skulle ju stanna kvar hos min pappa under veckan och semestern hade ju just börjat.

Läs hela inlägget »

Året har sannerligen börjat fantastiskt bra! Det allra viktigaste är att min son återhämtar sig, och jag är så himla tacksam varje dag!

Nytt kennelnamn, ny hemsida, ny logga och nya fina framgångar för hundarna. Vi har hunnit med utställningar i Vännäs, Gällivare, Oulu, Piteå och Råneå. Framöver är tanken att jag ska till Överkalix och Bjurholm, där vi har både utställning och Lure Coursing under vår fina Vinthundshelg. Jag ska försöka sammafatta resultaten lite..jag börjar med Vännäs.

Där ställdes MhaLhi's Just Keep The Secret "Matisse" för första gången en dag på Svvk Norra. Det var mest för att få en bedömning på honom, men som han började! Vann öppenklassen, BH-2 med CERT för domare; Marion Marple, Tyskland. Wow, vilken debut .. det var helt oväntat för mig även om själv tycker han är så snygg!

MhaLhi's Stay With Me Darling, Uma blir 1 ökk, ck, BT-3 RES-CERT
Skk NORDIC för Andre Van Der Broek, Nederländerna. 
På Svvk blir hon BT-4 och BIS-BRUKS och MhaLhi's Moore Than You Expected, Skroot 1 ökk oplac BT. Kennel MhaLhi's BIS-3 uppfödare.
Jag och hundarna hade en härlig helg på campingen i närheten med fina valpköpare och vänner, god mat och massor av sol.

Läs hela inlägget »
Ibland svänger det i livet.
Det var dags, jag är inte längre en del av MhaLhi's och här är mitt nya kennelnamn men lite av den gamla hemsidan är kvar för det var lättare så och det finns så mycket minnen samlat här på sidan. Jag är och kommer alltid att vara så himla glad & stolt över alla fina MhaLhi's hundar jag & Malin fött upp tillsammans!

Vi hade ett helt otroligt framgångsrikt 2022 i ringarna som jag ödmjukt är så himla tacksam för, för det är verkligen inte enkelt! Våra hundar presterade inte bara i ringarna utan även på fältet och när jag skriver det här har årets första prov varit där jag startade 3 hundar och alla sprang fina lopp. Meera 3:a och Uma som också var 3:a, snubblande nära ett Lure Coursing championat sånär som på 1 poäng. Matisse som flyttade hem ifjol, och tog licens på hösten gjorde sitt första prov och blev 5:a efter två superfina lopp.

Fina Lumi, MhaLhi's Moore Than Perfect for Me blev 2:a med CERT i sitt första prov. Hon har också hunnit bli BT-4 på Svvk Norras utställning i Boden i mars.Varmt grattis Louise med familj, hon är så fin och har det så bra hos Er!

I helgen som var fick jag äran att visa vackra, grå Bello igen, MhaLhi's Cake My Day på SNKK Piteå NAT till BH-3 och jag hoppas han får ännu ett fint
år han med! Tack Carina & Tommy för att Ni alltid är så fina, ni gjorde min dag!

Förresten, bara häromveckan fick jag & Malin ta emot pris på VBKK årsmöte för våran placering på top 100 listan i Sverige för våran fina grupp whippets som bla, var BIS 2:a Uppfödare i Överkalix i augusti. Så roligt att bli så firad tillsammans med några andra placerade uppfödare i Västerbotten.

Nu blickar jag framåt, och tackar varje dag efter några tuffa månader då min son var med om en väldigt svår olycka i december. Glöm inte se allt det vackra omkring Er, livet kan svänga så fort! Vi ses framöver, kanske vid någon ring nånstans.

/ Nina


 
Läs hela inlägget »

Äntligen en stund vid datorn, och en liten uppdatering. Ibland finns tiden
till allt, och ibland känns det som man inte har tid för något. Idag tog jag ut
kameran och slås varje gång över hur roligt det är att fota, ska verkligen försöka ta mig den tiden igen!

Utställningssäsongen är slut för våran del, och nu ska vi ladda upp för nästa år. Vi har verkligen haft ett helt fantastiskt år i ringarna med våra fina hundar!! Det är verkligen inte lätt, och varje gång det går bra är man så otroligt tacksam för det är ingen självklarhet..jag ska återkomma till en återblick i ett annat inlägg.

Inte nog med toppenresultat i ringarna, så har vi även tävlat Lure Couring där Uma varit snuddande nära att bli champion men vi får hoppas på det till nästa år!
Matissé har ju flyttat hem till Södervik igen under sommaren,  och har fått hänga med på våra resor. Han fick prova LC som han såklart älskade, både han och Skroot sprang sin licens utan några problem så nu får de också tävla nästa år.


 

Läs hela inlägget »

Inoff utställning i Vasa, Finland. Vasa Hundklubb anordnade och dömde gjorde Suvi Sepänmäki.
MhaLhi´s You Can Believe Me "Maisa" var där med matte Tiina och blev BIR, BIG-1 samt BIS-3! Stort grattis & bra jobbat!

 

Läs hela inlägget »

19/8, Svvk norra i Bjurholm domare Ingrid Krah-Heierman Tyskland

Vi hade ännu en toppendag i ringarna, vilket vi är så stolta & glada över!

**MhaLhi´s Cake My Day "Bello" BH-1, CERT & BIR! Stort grattis till ägarna Carina & Tommy!
**MhaLhi´s Moore Than You Expected "Skrot" BT-2, R-CERT, BIR-junior & BIS-4 Junior!
**MhaLhi´s Stay With Me Darling "Uma" 2/18 ökk, CK!
**MhaLhi´s Cookies And Cream 1/2 bruksklass med CK, BIM-bruks & BT-3!
**Carry on Cupcake 2/2 veteran, ck.
Dock vinner hon avelsklassen med fyra av
sina avkommor, får hp men tyvärr kunde alla inte stanna till finalen. Hon är fantastisk vackra Kakan, hon har lite krämpor men är så glad
att få vara i ringen, snart 11 år gammal och
hon gör oss alltid så stolta!
**Kennel MhaLhi’s 2/3 uppfödargrupp
**MhaLhi’s Miracle of our Life exc, ck.
**MhaLhi’s Moore Than Perfect for Me exc.
**MhaLhi’s You Gave Me That Feeling exc.

Tusen tack för alla grattis och hejjarop, för hjälp kring och i ringen & för en fantastisk dag!

 

Läs hela inlägget »

13/8 Nat. Överkalix, domare på chinese crested dog Siv Sandö, Norge
Doctor tog slorslam med att bli både BIR OCH Bir-veteran!
Hans vackra dotter Leeloo vann juniorklassen med CK för att sedan sluta som bästa tik-3! Grattis Anja & Adam!

 

14/8 Nat. Överkalix, domare på xoloitzcuintle Sanna Vakkilainen, Finland
Mira BIR!
Domare på whippet Jari Partanen, Norge

Våran lilla Skrot slår till med att bli bästa tik-1 med CERT och sedan BIM! Helt fantastiskt! Uma 2ökk med CK & bästa tik-5, Bello ökk2 med CK & bästa hane-3, Ture 2jkk med CK och Flora 4ökk med exc. Stort grattis till ägarna av dessa juveler! 
Inte nog med dessa fina resultat, kennel MhaLhi´s uppfödargrupp med whippet vann och slutade på en hedrande BEST IN SHOW-2 placering (domare Siv Sandö, Norge) Snacka om att vi är glada, stolta och tacksamma över över våra fina hundar & valpköpare!

Läs hela inlägget »

Vilken helg för våra flickor! Nina for iväg på en kombinerad semestertrip och utställningshelg och det blev ju en riktig toppenhelg!
Skk INT Västerås, domare; Jahn Stääv.
Mira som är på jakt efter ett sista CACIB för sin INT titel vinner championklassen med CK & slutar som bästa tik-2
med reserv CACIB! Nära, men inte denna gång .. vi kämpar vidare.

Skrot blir tvåa i en stor juniorklass med CK, och var med länge innan hon blev avtackad. Uma ställdes med exc. Domare; Elisabeth Janzon.

På söndagen var det Skk STOXA NORDIC LADIES SHOW,
domare Rita Kadike-Skadina, Lettland.
Våran Skrot vinner juniorklassen med CK, blir bästa tik-3 samt BIR-junior!
Uma vinner öppenklassen med CK, bästa tik-1 med CERT & NORDIC CERT samt avslutar som BIM!! Jaaa.. så fantastiskt. Nu har Uma faktiskt chans på två championat i år, både utställningschampionat & Lure Coursing championat och bara det känns helt galet.

Läs hela inlägget »

MhaLhi´s Moore Than Enough For You "Ture" har sannnerligen
haft en fin sommar i ringarna!
INT utställning Oulu, domare; Hans Almgren, där han vinner juniorklassen med CK, blir bästa hane, BIM med CERT & BIM-junior med junior-CERT!
INT utställning, Kalajoki, där vinner han juniorklassen med CK, bästa hane-3 med CERT & BIM-junior med junior-CERT!!
Stort grattis till matte Malin & husse Jani!!

 

Läs hela inlägget »

Skk Nordic utställning Vännäs, domare Aleksandra Palumbo, Sverige. MhaLhi´s Me Myself And I "Leeloo" vinner juniorklassen med CK - grattis matte Anja & husse Adam!!
Skrot blev tvåa i en stor juniorklass med CK, Meera tvåa i bruksklass med CK & Kakan tvåa i veteranklass med CK, domare Jenna Leino, Finland.
SDHK nationell utställning Vännäs, domare Jussi Liimatainen, Finland - Första gången ut i veteranklass för våran Doctor, 9år gammal & han slutade som bästa veteran hane, BIM-veteran samt fjärde bästa hane.

Piteå Nordic utställning, domare Hans Almgren, MhaLhi´s Me Myself And I "Leeloo" vinner juniorklassen med CK, grattis matte Anja & husse Adam!!

Råneå SVVK, domare Marco Sistermann, Tyskland. Skrot vinner juniorklassen med CK & bästa tik-2 med CERT, hon blir även BIR-junior & BIS-3 junior!
Uma vinner öppenklassen med CK, blir bästa tik-3 med reserv-CERT!
Meera tvåa i bruksklass med CK!

 

Läs hela inlägget »

Så roligt när utställningarna drar igång, Nina ställde ut whipparna. Det
blev en helt fantastisk dag för oss .. Uma blev den stora stjärnan som 
rörde sig så fint trots regnet med Bästa tik-2 och CERT för
domare; Bruno Nodalli, Italien. Våran fina tjej <3

Meera ut i bruksklass med exc och 2:a i klassen. 
Skrot var 2:a i en stor juniorklass med exc, tyvärr inget ck till
någon av dom. Men vi hade en fin dag, inte ens vädret kunde förstöra
glädjen men nog packade vi in oss snabbt i bilen efter fotograferingen, burr.

Läs hela inlägget »

Inser att det var länge sen nu .. vi har hunnit vara på Inoff i Bjurholm med Sally som hade roligt i ringen med matte Nina. Bland tikarna vann Leeloo, våran lilla pärla från Doctor-Juicy, MhaLhi's Me Myself and I, hon blev BIR & BIG-2.

Jap, som hunnit bli veteran blev BIR-veteran, glad som hon är hoppade hon runt i ringen. En härlig dag med vänner, valpköpare och alla våra hundar. 

Läs hela inlägget »

Provet vara nere i Söderhamn och av våra hundar deltog Meera och Uma. Meera sprang två fina lopp i hård konkurrans med många andra bra hundar och hon placerade sig mitt i fältet. Uma sprang i CSS-klass och ledde efter första loppet och fick då möta den som låg tvåa. Det blev ett fint andra lopp där Uma slutade som tvåa med CERT - tjoho för våran racer, vi är så stolta och glada!
 

Läs hela inlägget »

Det kom en leende hälsning från Polly med ägare. Kan man bli annat än glad av denna lyckliga whippet?! 
 

Läs hela inlägget »

Dom senaste dagarna har varit minst sagt fantastiska, långa promenader och solhäng på gården, älskar denna årstid!

 

Läs hela inlägget »

Idag fick vi besök av bedårande lilla Iris, dotter till Jap & Doctor. Hon är söt som en liten karamell!
Som tur är bor hon i stan så vi kan ses med jämna mellanrum :)

Iris har lyxen med att ha en inglasad balkong i sitt hem, så hon solar och har det skönt. Hon har börjat få läckra "spottar" på kroppen, ska bli kul att se hennes sommarfärg.

**MhaLhi´s Never Give Up**
Brorsan Zniff flyttade ju ända ner till Kalmar men vi glädjer oss åt att få många uppdateringar från hans matte och husse. Han verkar, precis som syrran sin, ha många hyss för sig ;)

 

Läs hela inlägget »

Nina och hundarna har hunnit vara på två utställningar i Finland.
I Kajaani var Meera & Uma med och fick varsitt exc av Unto Timonen. Helgen som var bar det av till Tornio och där dömde den strikta domaren Harto Stockmari, Finland som delade ut blandade resultat i whippetringen.
Uma fick exc,
Meera fick exc, ck 3/10 men blev avtackad i bästa tik.
Söta, lilla Skrot 11 månader gjorde sin officiella debut med exc, ck
och vann juniorklassen med finskt JUNIOR-CERT och överraskade
med att bli BÄSTA TIK-3. Hurra!!

Det var en väldigt trevlig helg, på söndagen gjorde lilla Leeloo också debut men just den dagen blev det ingen framskjuten placering men hon är så fin och glad med sin matte Anja. Vi alla, inklusive hundarna njöt av hotell,
och god mat. Det är ganska intersivt att resa, och ställa hund två helger
och två dagar på raken, tror Covid gjort att man lagt av sig
utställningsorken lite ;)

Läs hela inlägget »

Vad gör det att påskharen glömt bort vår adress i år, när denna lilla rugguggla kom på skoter istället!? 

Läs hela inlägget »

....ja då fick den stryk ;) 
Vi kan verkligen känna oss trygga med en Skrot i huset!


 

Läs hela inlägget »

I söndags fyllde husets mjuka, fina och snälla tant Strumpan 12 år!
Vi hade ett litet firande här hemma med god mat, tårta och presenter. Strumpan fick en Queen pippi av Leeloo som hon somnade med på kvällen.
Hon är fortfarande pigg och med på alla promenader, hon som alltid möter en med en leksak i munnen som på bilden en tidig morgon, hon som piper högljutt när maten är en minut försenad, hon som gärna kurar i cavebeden om vintern, hon som älskar att ligga ute i solen hela somrarna och hon som är världens snällaste mot allt och alla. Älskade hund, så många minnen vi har tillsammans!
 Du är fantastisk <3

Läs hela inlägget »

Vi och hundarna njuter av våren, och fina promenader i spåren runt byn.
Veckorna rusar fram och man får ta tillvara på tiden de lediga helgerna ..

Läs hela inlägget »

Redan januari, vart tar tiden vägen? Våra två juveler, från N-kullen har hittat nya & fina familjer. Vi får följa dem med nästan dagliga rapporter vilket gör oss så glada!
I veckan var våran kille, Doctor, och ögonlyste sig hos Gertrud Burman, och det visade sig UA, vilket gör oss jätteglada. Doc blir nio år i höst och är ögonlyst för femte gången utan anmärkning.


 

Läs hela inlägget »
Vi vill önska alla våra fina valpköpare & vänner en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År 2022! 

Våra Chinese crested valpar Siri & Zniff har hunnit bli 7 veckor och lilla Zniff ska flytta till sitt nya hem på nyårsdagen. Siri har ännu inte hittat sitt hem, då familjen som hälsat på tyvärr fick sjukdom i familjen och var tvungna att avstå. Men rätt hem dyker nog upp .. vi har inte bråttom med våran lilla spelevink-det är full fart på henne mest hela tiden.
Läs hela inlägget »

Nina hann med en till dubbelhelg, med utställning på lördag och Lure Coursing på söndagen. Det blev en fantastisk helg för oss resultatmässigt, vi är så stolta och glada över våra hundar som alltid är fina att ha med sig och alltid gör sitt yttersta. Det blev lilla Skrots första utställning, tillsammans med de andra två i kullen Ture & Lumi. Domare; Säde Hohtari, Finland.

* MhaLhi´s Moore Than You Expected, 1/4 valpklass 4-6 månader och BIM
* MhaLhi´s Moore Than Enought for You, 1/3 4-6 månader
 BIR-valp och till sist BIS-2 valp. "Ture"
* MhaLhi´s Moore Than Perfect for Me, 3/4 med hp. "Lumi"
* MhaLhi´s Stay With me Darling, 2/12 ökk exc CK "Uma"
* MhaLhi´s Cookies and Cream, 1/12 ökk exc CK BT-4 "Meera"
* CARRY ON CUPCAKE 2/3 veteran exc ck
  BIR AVEL OCH BIS-2 AVEL med sina barn, Meera, Uma, Bello och Peikko.

* MhaLhi´s You Gave me That Feeling öppenklass exc "Peikko"
 ägare; Else & Lasse
* MhaLhi´s Cake my Day ökk 1/11 exc CK BH-3 "Bello" ägare; Carina & Tommy

 

Läs hela inlägget »

Nina hade en mysig helhelg med utställning på lördagen och LC på söndagen och som en av arrangörerna var det en hel del jobb men otroligt trevligt! Tusen tack till våra fina valpköpare som ställer upp med sina juveler, ställer upp i grupperna och är trevligt sällskap i tältet och till snälla vänner som hjälper till att visa i ringen. Domare; Randi Juliussen, Norge.

MhaLhi´s Cookies and Cream exc.
MhaLhi´s Stay With Me Darling exc.
Carry on Cupcake exc/4 veteran
MhaLhi's Miracle of Our Life exc. ägare; Fanny & Johan Morén
MhaLhi´s Cake my Day exc. ägare; Carina Kostet & Tommy Eriksson

I avelsklass blev Kakan med hennes fina barn BIR med hp.
och senare BIS-2 AVEL 

Uma, Meera & Kakan som äntligen får leta "haren" då LC-provet är över!

Läs hela inlägget »